Όραμα

Η φιλανθρωπική ΜΚΟ «Ορίζοντες – συμμετέχω / ενεργώ », μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δομών και δράσεων με σκοπό την παροχή φροντίδας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ειδικά στα άπορα παιδιά.

Στόχος της ΜΚΟ «Ορίζοντες» είναι να υλοποιεί ανθρωπιστικές δράσεις και απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μετανάστες, ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Πρώτο μέλημα της ΜΚΟ «Ορίζοντες» είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη οικονομική κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το 23% ζει με πενιχρό εισόδημα.

Η ΜΚΟ «Ορίζοντες» συνεργάζεται με την φιλανθρωπική ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που συντρέχει το πεινασμένο παιδί, τον ξεριζωμένο και τον φτωχό, δίνοντας απλόχερα την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Βασικός σκοπός είναι η παροχή υλικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των οικογενειών στις απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας που έχουν ανάγκη.

Στο πλευρό της ΜΚΟ Αποστολή αλλά και συναφών φιλανθρωπικών οργανώσεων, η ΜΚΟ «Ορίζοντες» δρα για την αξιοπρεπή ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Συνδράμει αφουγκραζόμενη τις αυξημένες ανάγκες για ανθρωπιστική παρέμβαση μέσα σε συνθήκες μιας ολοένα και πιο σκληρής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Για την ΜΚΟ «Ορίζοντες» η ενσωμάτωση δραστηριοτήτων με κοινωνική διάσταση δεν νοείται ως απλοϊκή φιλανθρωπία ούτε ως ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις. Αλλά ως συνειδητή επιλογή ενεργής συμμετοχής σε μια συλλογική προσπάθεια που έχουν ήδη ξεκινήσει και υλοποιούν άλλες παρεμφερείς οργανώσεις. Δεκάδες γεύματα αγάπης, σχολικά είδη, ρουχισμός για οικογένειες και παιδιά προσφέρονται και διανέμονται καθημερινά σε πολλά σημεία της χώρας, αλλά υπάρχει ανάγκη για περισσότερα.

Είναι αναγκαία η συστράτευση όλων μας ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών που πάσχουν, κινδυνεύουν, υποφέρουν.

Είναι αναγκαία η συστράτευση όλων μας ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών που πάσχουν, κινδυνεύουν, υποφέρουν.